CABEL CAR

NU HAR JAG ÅKT CABEL CAR!!!!!!!!!!! Så himla roligt för en spårvagns älskare som jag!!! Det var så himla kul att stå och "hänga" ut och se hela staden!!!!!
 
 
 
 
 
Vet inte varför bilderna blir snea och vet inte hur man ändrar, men det är sjukt irriterande!!!!!!!!!

CHINA TOWN

Så idag fick jag choklad croissant till frukost, mycket gott!!!
 
Jag, Kelley och Chandler min värdpappa åkte till SF idag! Det är det bästa som finns när de säger att vi ska till SF!!!!!!!!!!!!!!!! Vi åkte till Union square, shopping delen av SF!! Jag hade personligen kunnat gå omkring där i timmar, haha. MEn vi gick in till orginal Levi's butiken där jag fyndade 2 jeans på 30%!
Där känner jag mer att det är ett ställe i SF som amn uppskattar mer med vänner, som är shopping sugna ( och mer pengar) haha.
Sen gick vi till China Town, det är som en port in, jätte fint. Det är fina och frächa butiker i början men ju längre ner man går desto skabbigare blir det, men det är roligt att se för allting är så kenisiskt, känns som man kommer till Kina, hahah. Vi åt mat på en resturang som verkligen inte var lätt att hitta, jag undrade till coh med hur man kom på ideen att ha en resturang där, men det var tips om den på nätet så vi gick dit. Det ar inget mega speciellt ställen men absolut super god mat! Vi bäställde in 6 olika smårätter som vi delade på, var roligt för jag fick testa nått bröd med kött som jag aldrig skulle testat om jag var själv och det var jätte gott! Åt självklart med pinnar, vill bara kommentera det!
 
Sen till min stora lycka var det en lyckokaka till efterrätt!!!!!!! Har alltid viljat testa en sån!!!!!!!! Vi gick sen till en liten fabrik som tillvekade lyckokakor och köpte en hel påse så nu ska här ätas lyckokakor!!!!!!!!!!
 
Sen var det dags för kaffe på starbucks också såklart!!!!!!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Jag som försöker immitera några kända apor!!!

SNABB INLÄG

Ska bara medela att dte är inte jag som gjort filmen utan Amanda från Danmark :)

CLUB RUSH

Idag hade jag pankaor igen till frukost.... inte bra, inte bra...
Varje foto lektion, inklusive idag sitter tjejen brevid mig och knäker sina fingrar sjukt mycket och jag verkligen HATAR när folk knäker sina fingrara1!!!!! Sen sitter hon och rapar massor hela tiden också...
Biblotikareien är så himla snäll är så gald att jag är TA just för henne!!! Dessuton får jag gå omkring och äta inne i deras lärar rum, vilket äger! ( är alltid hungrig innan luchen så det är skönt att få i sig nått innan det är lunch officielt!)
 
Sen var det Club rush, alla klubbar på skoan försökte värva medlemmar och bjöd på godis! Jag gick med i typ 8 klubbar, kan inte vara med i alla aktivt men jag har tre som jag vet att jag kommer angashera mig i. Art, Fashion och Key club, de gör alla välgörnhetssaker.
 
Sen var det Art, vi skulle bara visa upp våra prodjekt och sen kom min läraren sambo med dounats!!!!!! Hur många som hälst och helt enorma och med ALLA möjliga smaker. Jag driver inte när jag säger att det fanns BACON DOUNAT!!!!!!!!!!!!!
 
sen fikade jag med Andrea och Nicole efter skolan, åt middag på jeffrys, ett hamburge ställe, Hamburgare nr7! Och snart ska jag iväg till en spring tävling :D
 
 
 
THE BACON DONUT!!!!!
 
 
 
 
 
 

CHOKLADSÅS

"bakar" chokladsås med Molly min värdmamma idag, tar jätte lång tid och ser ut att bli jäte mycket!!! Men det är trevligt och kul så dte gör inget att det ar långtid! Lägmärke till min fina M-A tröja!!!!
 

TORSDAG

Dagen började med pumpkin pankakor med choklad bitar, så himla gott jag dör! Är ett stort fan av amerikanska pankakor och jag älskar pumpasmaken, det låter sjut äkligt men det är så himla gott så jag dör! Det smakar nästa lite chailatte, eller jag vet inte hur jag ska förlara det men det är sjukt gott!!!!  Sen hade jag hemkunskap, det var roligt men jag har sjut propmätt efter min pankakor så jag var glad att vi inte gjorde nått speciellt ( lagade mat) den här lektionen för jag hade inte orkat äta det!
 
Sen var det dags för min lilla TA tid inne på biblioteket, så himla mysigt att va där, idag la jag ut 5 böcker på rätt ställe, sen pluggade jag resten av tiden. Gillar verkligen biblotikarien också och vi pratade jätte mycket idag så det är alltid kul att komma dit!
 
Lunchen var god, gjorde avokado, salad och bacon macka på gott bröd, lite vindruvor också.
Sen var det ekonomi det är alltid roligt, finns inte så mycket mer att säga om det.
 
CC: Vet inte varför men det var sjukt jobbigt idag. HAde inte drukit lika mycket vatten som jag brukar och det var sinnessjukt varmt, hahaha. Men de jag springer med har ett bra temp så det är bra, men andra ord de springer inte i olidligt snabbt tempo, haha. Vi springer dessutom till ett äppelträd så man har ett mål och det är gott och mysigt!!
Tror också att jag förväntade mig att vara mycket bätte idag eftersom det känndes så himla bra igår, ahah.
 
Men jag kan nämna att hitils har jag fått 2 enorma blåsor och 5 blåmärken efter 2 veckor av CC, hahah!

My american life

 

DAGEN

Block-day idag, älskart! Imorgon har vi ännu längre sovmorgon och jag planerar att göra pankakor till frukost! :D Super taggad! Men idag hade jag engelska, vi håller fortfarande på med shakespeare, och läraren är toppen så det är kul! Sen är det foto, också roligt just nu håller vi på med fakta om en känd fotograf, så det är roligt. Idag började jag prata svenska en gång när jag skulle säga nått, super konstigt, haha!
 
Under art-studio gjorde jag klart prodjekt 2, hade hoppats på nått annat är inte jätte nöjd med resultatet, synd. Men det var defenitivt roligt att testa och jag tror om jag hade lite mer kunskap om hur man målar hade det blivit bättre för jag är nöjd med iden men inte utförandet av den...
 
CC <-- Cross Country Trodde jag skulle dö i början men det blev lättare efter man sprungit ett tag så det känndes toppen idag. En jobbig dag i CC ser ut så här: 1200m uppvärmining, 200 m så snabbt som man kan, 400 i samma tempo, 800m i samma tempo, 1200 lite långsammare, 1600 vanlig springning, 1200m, 800 så snabbt som man kan, 400, så snabbt som man kan, 200 så snabbt som man kan och sen 400m bara för skojs skull... Jag kan såklart inte springa lika snabbt som alla andra men efter första 1200 var jag tillräkligt varm för att kunna känna att jag verkligen verkligen orkade! Så jag var inte speciellt trött i slutet om man gemför med början, hahahaha.

PUNKTER

Vad som har hänt:
 
* Jag har hittat världens bästa app, starbucks appen, vissar vart alla starbucks finns, vad man kan köpa, helt underbar! Nu när det börjar närma sig Halloween ( om typ en månad,haha) har de pumpkin spice latte något som jag måste prova, allt har pumpa smak, det är galet!!!
 
 
 
* Deras hund älskar mig! den är så himla söt jag dörrr ( obs mamma, jag älskatr elsa mer) Sätter huvudet precis vid datan ibland över halav tagentbordet, hahah!
 
 
* Snubblade under cross country idag, så jag har skrap sår över hela mig, kulkul, ser allmänt hard coure ut nu, men det är inte speciellt smikrande.. Ser inte fram emot imorgon, kommer bli sinnes sjut jobbgt!!!!!!!!!!!!! Vi ska springa snabbt och mycket.. Deras uppvärminig är träning för mig, hahha!
 
 
* Är just nu TA till bibloteket, det är toppen hjälper till med typ 10 böcker och ställer dem på rätt ställe, sen sitter jag och gör läxor, perfect!!!
 
 

ELSA

Var bara tvungen att lägga upp den här bilden, åhh, min söta lila hund!

SKYPE

Skypade med mina underbara vänner idag. Satt i pjamas och åt min frukost ( pankakor med choklad, nutella och banan) Jätte roligt!!!!!!! Pratade lite med min värdsyster sen och hon sa att vi pratade sinnes sjukt snabbt hon var helt i chok och att det var kul för man kunde höra lite engelska ord då och då, hahaha.
 
Åkte till Target senare, typ som Walmart. Köpte lite nödvändiga saker, hatar att köpa det! Men det var biligt om man gemför med vad det skulle kostat nån annan stans, tog en jätte rolig bild på mig i en korvkostym, men den försvann eftersom min mobil hatar mig och är mega konstig så jag ska gå och kolla den imorn!
 
 
 
 
 

SVERIGE

HAHA, så himla gullit! Min värd pappa var på IKEA och köpte skorpor, lingon sylt, mjukt bröd och kötbullar till mig idag, haha.

I LOVE SAN FRANCISCO!!!

Jag helt ärligt älskar staden!!!! Idag fick jag gå lite mer, se och uppleva inte bara åka förbi med bil! Vill dit igen typ nu, haha, vill se mer och verkligen bara gå runt i staden och shoppa! ( ingen shopping idag nämligen :( ) Men så här så dagen ut!
 
Vi åkte till Coit tower, som är ett monument för att hedra brnmän som dog under jordbävningen och en stor brand! Världens utsikt över hela staden och det var fantastiskt väder också! Och alla bakaar är extremt branta, man kan knappt fatta det, helt galet! Ibland undrar man varför man kom på iden att bygga hus där för det är så sjukt brant!!!
 
 
 
 
 
Sen åkte vi till Lombard street som är som en sixsak väg, massa blommor och när man åkte ner för den var det som alice i underlandet, känndes som man var där, haha!
 
Sen tog vi en tur till Nordstrom och Bloomingdales, kollade mest runt men såg 2 par skor som jag vill ha och ett mobilskal, men vill köpa skalet på orginal butiken och skorna bestämde jag mig för när vi lämnade staden, haha.
 
 
Sen åkte vi till Fisherman's wharf ett helt fantastiskt ställe, även fast det var super mycket folk var det helt underbart. Lungt ett av mina favorit ställen. Där fanns Hard Rock, Bubba Gump, det var mysiga hus och så himla trevligt!!!!!!! Vi åt lunch på ett känt ställe som hette Boudin, där tog vi den kända soppan som man får i ett börd, som en brösskål Clam shower hette det, det var intressant, helt okej men ingen favorit. Därimot har jag sett ett börd som ser ut som en nalle som jag har som mål att köpa under mitt år här!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Sjölejonen var sååå söta!!! Det var oligt för två brottades och den ena lyckades putta i den andra och sen vände sig en vinande sjölejonet mot alla turisket gjorde ett säl ljud och tog emot allas applåder, hahah!!!
 
Sen åkte vi till en choklad och glass fabrik, det var så himla mysigt!!!!! Verkligen gammalt men frächt, stor och smakprov på chokladen som var hur god som helst! Man kunde se choklad maskinerna och det var så himla mysigt och gott!!!!
 
 
 
 
 
 
 
 
Har hast en jätte bar dag, och jag älskar verkligen den här staden!!!!

PANCAKES

Älskar, älskar, älskar american pancakes till frukost! Idag fick jag med choklad i, så himla mega gott!!!!!!
 

LIVSFARLIGT

Okej, de har ett skåp med, en sorts nutella, marschmellows och massa goda energibar, inte bra inte bra....

FREDAGEN

Skolan var som vanligt, hahah. Men jag brukar sitta i biblioteket under period 4 eftersom jag inte har nån lektion och mina lärare vill inte ha mig som TA ( assistent) för det tror att det kommer bli tråkigt för mig... Men idag lånade jag en bok så jag har nått att göra! Sen är et så himla roligt i art-studio, för att alla gör det de är bäst på, acvarell, bläck m.m Själv har jag alltid viljat tästa att måla med oljefärger, så vi har acrylics typ samma sak på skolan så jag kör med det, ar ingen aning om vad jag gör, mitt mål varje lektion är att låsas att jag vet vad jag håller på med, haha. Det ska bli intressant att se hur det hela slutar.
 
Cross Contry var helt okej, vi sprang bara runt i området i 40 min, dock har jag en enorm bålsa under foten och fortfarande träningvärk så det var inte helt smärtfritt, hahahaha.
MEn så här ser vår lag tröja ut :)
 
 
 
Sen kom jag hem, durchade lite snabbt och sen tog mina nya helt underbara värdföreldrar med mig på resturang, så himla gott. Vi gick till Cheese cake factory <-- vet ej om jag stavade rätt men orkar inte kolla upp det, hähä. Det låter ju inte som det ska var nån fin resturang direkt, men det var så himla fint och mysigt!!! Enormt i taket, mysiga färger, maten var super god och man fick jätte mycket men jag lyckades trycka i mig mycket ändå, hahah. Sen åkte vi hem och hämtade Kelly som hade varit i kyrkan och åkte till en jätte stor sport butik, måste ju ha massa träningskläder nu, haha.
 
Bilden är upp och ner....
 
Sen kan jag berätta lite om min värd hund! Varje morgon hoppar hon upp i min säg och sover där ett tag, jätte mysigt, men tur att jag har en stor säng för det är ingen liten hund. Det är näst intill omöjligt att få en bild på henne eftersom hon aldrig är still!!!!! Så det är därför jag också är med på bilden, för jag var tvungen att göra henne lugn och hålla henne still, hahah.
 
 

HEJ JAG KOMMER INTE KUNNA GÅ IMORGON!

Idag hade jag bara två lektioner eftersom jag inte har nån period 4, ahha. Men spenderade den tiden i bibloteket och pluggade på europas länder och huvudstäder. Sen var det såklar Cross-Country idag med, fick en lag tröja den är typ enorm! Kommer inte kunna gå imorn, kommer ha för mycket träningsvärk, hahah. Men kommer förhoppingsvis inte gå upp i vikt och komma i form mycket bättre. Jag behöver som tur va inte göra samma saker som de andra i laget, tack gode gud för det, skulle ligga döende på marken, hahah.

CROSS COUNTRY

Okej, hade min första träning idag! med spring laget, säger bara en sak: WOW! Alla är extremt vältränade! det var först en uppvärmining på 1.6 km sen var det dag för att börja springa, de bara kutade iväg, som raketer det var typ galet, var helt i chok! Jag är lungt i botten, men det är okej, för jag är mäst där för att jag inte vill rulla hem till Sverige och för att träffa folk. Det finns en bra sak med att gå cross country och det är att alla extremt vältränade killar springer utan tröjor, haha! Så förhoppningsvis kommer jag inte rulla hem, vem vet kanske jag kommer komma hem jätte väl tränad ( tevksamt)

DAGEN

Minimum day idag!!! Det betyder att alla lektioner är 30 min och vi slutar 12:20. Super nice!!!!!!!! Har dessutom ingen franska längre så skolan äger!!!!
 
Så efter skolan åkte jag, Kelly min värdsyster och hennes vän till ett bagel ställe. Så himla gott jag tog en bagel med kalkon och avokado och tomat, så himla gott!! Hennes vän var jätte trevlig och rolig också så det var roligt att träffa henne med. Sen gick vi och åt galss, jätte kul! Man väljer en glassort och sen nånting annat man vill ha, typ marshmellowa, chokladbitar m.m och sen bakar de in det i glassen. Jag tog chokladglass med reeses, yummi!!!
 
Sen åkte jag till Flegels för middag eftersom jag har varit borta i en dag... haha
 

LITE NYA SAKER

Jag har bytt familj, ska skriva lite mer om dem när jag har tagit lite bilder och så men jag kan bara säga att de är helt underbara och jag stormtrivs! God mat är det också!!! Men kan slänga in lite bilder på mitt nya rum!

 
Men lite annat som hänt idag:
 
1: Eftersom jag nu kommit fram till att jag inte behöver ta franska i Sverige längre har jag valt att sluta franska här! Det bästa beslut jag tagit här i livet!
 
2: Testade de berömda cupcakes från sprinkles, så himla goda!

 
3: Fick tre veckan elev på engelskan, och vi var typ 10 i klassen den dagen, och jag är mest chokad över att folk vet vad jag heter typ, hahah. Men yeey va kul!
 
 
 
 
 
 
 

SÖNDAGEN

Gick upp vid 7 på en söndagsmorgon, varje tånåringsdröm! För det var "DAY ON THE BAY" med rotary. 10 min innan det är dags för mig att bli upphämtad får jag nått ryck och vill måla mina nagalar... det slutade såklart illa! Det var mörkt i mitt rum så jag kunde knappt se, spilde dessutom nagelak på min vita byxor, inte så mycket så jag aldrig kan använda demmen ändå, sen toi min efter det förstördes lilnageln så det var sjukt ovärt!!!
 
Men sen åkte vi till båten det tog ca 40 min, men det är sjukt roligt att åka bil här man ser så himla mycket! Åkte över the golden gate bridge!!!!! Båten var enorm och jätte fin!!! Det var sjukt kul att träffa alla igen också. Vi åkte så vi kunde se Alcatraz, under golden gate bridge, utanför baseball arenan, såg alla pirar m.m Såg en säl ochh mini delfiner! Vädret var bra, det blåste kallt dock ( inget som jag kunde erkänna för jag är svensk, haha)
 
Maten var god, det var en maka men det var sjukt gott. Sen var det brownis och kakor, men inget kaffe eller te, det känns så onatuligt!!!!!
 
Hade en helt fantastisk dag!!!!!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HAha, måste bara nämna, vi står ute på båten och pratar te, helt plöstsligt säger han att han blir sugen på te och hämtar en termos som han hade med sig coh börjar dricka te, haha!!!
 

BREAKFAST

Idag hämtade Andrea upp mig och vi åkte till ett jätte trevligt Café. Jag tog vofflor med färska bär och lönnspirap, hur gått som hälst! Kaffet var jätte gott och Andrea tog nån annan kaffe drink av nått slag som också var jätte god. Jag trodde jag fick en liten kula glass till min voffla så jag tog en regäl klick och stoppade i munen, men det visade sig att det inte var glass utan smör... Japp, så jag åt bara smör, jag gillar inte smör! Vi satt och pratade i 3h, haha. Vi älskar båda att resa och vi hade så mycket att prata om!
 

ROTARY

BBQ med rotary idag, älskar alla i rotary! De är så trevliga och roliga! Satt i ett bord med en dm som var jätte trevlig och några andra par, det var en jätte trevlig kväll med god mat och bra väder!
 
 

BLOMMOR

Som sagt flyttar jag snart från min familj nr:1 på söndag så idag köpte jag blommor och ett kort! Jätte kul, folk börar käna igen mig inne på butikerna nu :)
 
 

VECKAN

Har inte skrivit speciellt mycket under vecka, mästa dels för att jag har hittat en rutin här. Gå till skolan, komma hem göra läxor, simma, äta!
 
Men det här kan jag berätta:
 
* Det är alltid JÄTTE mycket folk på starbuck men man kommer fram till kassan på en sekund i alla fall. Var där i onsdags, blir frukost på starbuck de dagar mark inte kan skjussa mig till skolan, det är helt okej att gå upp en timme tidigare när man vet att man kan gå till starbucks. Ska va helt ärlig och säga att jag lyxade till det med en chokladcroisant också, så himla gott ( hade ätigt bra frukost innan också) det vart typ 25kr, det äger!!!!!!
 
* Alla papper är färgade typ, i alla mnen och man frå hur mycket papper som helt, det är galet, inget miljötänk här inte! haha, men fina är de!
 
* Alla har cyckelhjälm som cyklar här, ALLA!
 
* Har ätit samma skollunch i ca 2 veckor nu, men det är fortfarande gott.  Mörktbröd med sallad och rostbiff och sen lite vindruvor!
 
* När det var onsdag åt jag med rotary. Jätte god mat, är alltid super gott där ( har samanlagt varit där 2 gånger) Alla är också jätte trevliga. Träffade Cliff Dochterman tidigare internationell president för rotary, 86år gamal men tydig och klar när han pratade, jättte bra talare desutom!!!
 
* Franskan tar kol på mig, vi har läxor varje dag, fattar inte systemet med vilka uppgifter vi ska göra så gör antingen fel eller ingenting alls... Ska bli bätte, när vi börjar på kapitel två ska jag göra alla uppgifter för då kan det inte bli fel, har redan börjat!
 
* En jätte rolig grej! Jag ska hjälpa till under valet här borta! Jag ska stå i vallokalerna och hjälpa folk som inte förstår hur man ska göra. Ska hålla på med bord och annat sånt också, men det är alltid kul och det ingår nån utbildning av nått slag, är jätte taggad även om jag måste gå upp kl 5 på morgonen och komma hem typ vid tio :D
 
* Håller på med shakespeare under engelskan, tror det är lättare att göra det på engelska, för jag kan alltid säga att jag inte förstår för jag är en utbytesstudent, hhahaha, nejdå, bara skojja.
 
* Min hy är jätte torr så har en regel statsning på body butter framför mig!
 
* Klädreglerna på min skola suger! man måste ha shorts som går till mitten av låren, sånna shorts existerar inte vilket betyder att man måste ha långbyxor -_-
 
* Åt god pizza idag! Samma ställe som vi brukar gå till, tog vitlöksbröd med nån dipp till förrätt det var hur gått som helst!
 
* Bytter familj på söndag till familjen Eason, de verkar jätte trevliga så det ska bli kul!
 
* Pluggar lite ekonomi idag. Fick svara på massa frågor om Sveriges ekonomi idag i skolan också, det var roligt!
 
 
Okej, jag simmar 1,5 km varje dag, springer vissa, gör 200 sit-ups och 40 armhävningar varje dag, äter inte speciellt onyttigt ( bortsätt från idag) Men ändå känns det som om jag blir tjock! Så jag tyckete den här bilden passade till min känsla just nu!
 
 
 
 

HELGEN

Fredag: Alla tjejer i mitt distrikt kom hem till oss, vi satt i mitt rum pratade och pluggade, hahah. Riktigt roliga tjejer! Vi bäställde hem pizza och åt sen såg vi filmen HUGO. Sen gick vi upp för att sova och prata, haha. Man ska inte vänta med att skriva för man glömmer brt allt, haha.
 
Lördag: Vi gick upp vi 6:20 för att göra oss i ordning för att åka söder ut för att träffa de andra i vårat grandistrikt och gå igenom regler m.m. Vi har hört att det är kallare där borta och att vi nog bör ha med oss varmare kläder, men just när vi var där var det sinnes sjukt varmt, ahha, bara för vi alla hade långbyxor. När vi kommer dit är det en person där av typ 10 som skulle komma och vi var typ 35 min försenade, haha. Men vi pratade alla på, bytte pin ( inte jag för jag har inga pin så jag bytte inte, jag fick, ahha) Amanda från danmark ( sjukt underbar!) har danksa vikingar som hon delar ut, sjukt avundsjuk, vill också ha vikingar ju! hah. Det var kaffe och mackor till frukost och det var jätte gott. Vi presenterade oss själva och sen gick vi för att prata regler. De gav oss också lite tip, jag säger tack så mycket så jag nästan känner mig löjligt det är sjukt, men det var en gång jag glömde och genast var Mark på mig om att jag måste säga tack, hälften av alla ord jag använder är tack och det pratade just om att man måste säga tack till allt hela tiden. Sen var det Lunch och vi satte oss där ute för att prata m.m Pratade med en kille från Belgien som komiskt nog tycker om exat samma saker som mig, allt var lika, sjukt roligt. En annan föredetta utbytesstudent som ahde studerat i Swish <-- svårt land, sa att han fick frågan om hur hans år i sverige hade varit och att han förstod mitt problem då alla från spansktalande länder säger att jag kommer från Schwizts.
 
Vi åkte ifrån lokalen hem till en, det är grindar in till det samhället... Mitt på en kulle med utsikt över vattenet, så himla fint. Där var vi bytte mer pin pratade men sen var det dags för stranden. Jag och Amanda hade då kaxat upp oss eftersom alla sa att det skulle vara kallt men vi är ju vikingar så vi var kaxiga hela tiden haha. Vi kommer dit och det är så himla fint, jag har inga bilder men ska försöka skaffa fram! Så jag och amanda skulle bara gå och känna på vattenet för att se om det var kallt ( det var VARMT) Ingen bra ide att göra med kläderna på, blir puttad ner i vattnet och alla våra kläder blev blöta... -_- Men sen badade vi alla och vågorna var enorma och sjukt kraftig ( inte livsfarligt kraftiga mormor, man kunde bada utan problem, men de var större än i sverige, det är det jag menar, haha) Sen satt vi alla och pratade och solade och till det bästa VI SÅG DELFINER!!!!!!!!!!!! Jag vet super AWESOME! Spelade vollyboll och hade det allmänt jätte bra. Åkte hem till dem igen, Alla skulle durcha av sig all sand så det tog typ 1h men sen var det dags för hamburgare, min 5:e i USA, yes jag ränknar! Mddagen pågick ett bra tag, mera mingel och så. Sen var det dags för Jaquzzi lagom i tid då en kille som varit i Argentina förra året kom och han spelar vatten polo, med andra ord är jätte snygg, haha. Sen fyllde en kille från Spanien år och en tjej från Japan så vi sjöng alla våra födelsegadssånger på vårat eget språk, svenska stack ut mäst och min röst gjorde det bara bättre! Sen såg vi på film hade kuddkrig m.m När det började närma sig sent på natten kollade jag och en kille som har en filckvän från norge på norska komiker, en video gör de narr av pip svensken, hahah. Så roligt att jag dör! Plus att jag och Amanda gör narr av varandra hela tiden och över norkska, haha, det är så himla roligt.
 
Roliga saker bara: Pratade lite franska med en tjej från frankrike som nu tror att jag är flytande på franska och kommer fram till mig och ber mig vara tok om hon inte kan nått ord på engelska, något som inte funkar så bra eftersom jag inte kan franska, haha. Och hon sa att jag hade söt dialekt, måste låta förjävligt!
 
Pratade med tjejen från Japan och visade mina japanska talanger, det vill säga 4 ord, hörde henne sen säga till sin värd mamma att jag pratar japanska, hahah, så sjukt roligt jag framstår som värsta språkgenit! hahahahahha.
 
Söndag: Alla vaknade vid typ 8 vilket var konstigt så alla somnade sent, men det var jätte stor frukost med american pancakes och lönsirap, nutella och banan, så gott så jag dör jag ÄLSKAR americanska pankakor! Sen packade vi våra grejer och åkte hem. Veronica från Italien och Amanda var hos mig till typ 16, och vi badede spelade vollyboll, allmänt njöt över hur fantastiskt dte är här, var dock inte lika glada när vi kom på att det var skola imorgon ,ahahah.
 
De åkte hem och jag gjorde klart mitt konst prodjekt, sen kom en liten nice suprice! Ann var borta så jag och mark åkte till en italiensk resturang, sjukt gott bröd, maten var också jätte god men brödet var gudomligt!

 
 
 
 
AHAHAHA, obs det är inte jag som har tagit bilden så den är upp o ner, haha.
 
Och så jag inte glömmer, jag har testat min först root beer, sjut vidrigt!

ANN'S GARDEN

Måste bara säga att det är så himla mysigt att många här odlar sina egna tomater mm. Ann har i sin trädgård även basilika och extremt mycket av det!
 

DAGEN

Block-day idag, det äger!!!!!!! börjar 9:40 och har tre lektioner! Första lektonen var Hemkunskap, vi gjorde pizza, såklart. Det svåra med den kursen är att vi ska förklara varför pizza är bra för frukost, och varför pizza 'är så nyttigt, det är svårt att komma på varför det är nyttigt, haha. MEn hon älskar att jag kommer från Sverige, haha, yeey!!
 
Sen var det franska... har ärligt talat inegn aning om hur det gick, hoppas inte på bra betyg men måste ju klara det :S
 
Sen var det lunch vilket jag spenderade i art studio, måste vara klar imorgon något som kommer bli svårt, hehe. Alla andra kommer ta hem och jobba under helgen men jag är bort hela helgen så det funkar inte för mig!!! 
 
Sen var det ekonomi, roligt som vanligt. Där får jag också svara på massa frågor om hur det är i vseirge. Det är intressant att se hur nationalistiska de är i skolan. Det är altid andra länder ser up till usa, andra länder är inte lika smidiga, har inte lika bra ekonomi m.m USA är bäst, hela tiden. Det är lite sjukt. USA har en katastrof ekonomi och min lärare skryter om att USA är det bästa landet i världen i ekonomi.
 

Sen gick jag till Down-town Menlo-Park gick in till banken och skulle ficka med mitt bankkort, eftersom mitt id-kort var på ett annat språk frågade hon såklart vart jag var i från och vi prattade på ett bra tag.
Sen gick jag till en annan butik för att köpa band till mitt prodjekt i art studio, men det var såklart i yard när jag skulle betala, så jag kunde inte säga avd jag ville ha, men de förklarade att det var ca 73cm, och sen frågade de vart jag kom ifrån och då sa damen i kassan brevid att hennes son studerade i Sverige och alla i butiken började prata med mig, det var jätte roligt och alla var jätte trevliga!

De har jätte fina glas pumpor överallt, de är jätte fina värkligen, oftas är inte pumpor speciellt fina men det här är verkligen fina!!!
 
Gick vidare till en helt fantastik butik. Världen bästa inredings butik, mamma och pappa ni skulle älska den, har redan lovat damen i butiken att jag ska ta er dit, hhaha. Jätte fina saker, väldigt väldigt väldigt fina!!!!!!!!!!! Hon hade också en tjej från sverige som jobbade på deras butik i San Carlos, och vi pratade på alla är sjukt trevliga här!
 
Sen var det dags för starbuck, tog en kaffe och gjorde lite läxor, trevligt trevligt!
 
Ser nu på the Deomcrats convention, Obama och joe Biden pratar nu. Mark är 120 % Republican och hatar och komenterar allt med Obama så det gör det hela .... ja....vet inte hur jag ska förklara. Men en sak är säker amerikans politik är sjukt religiöst och nationalistisk!
 

KÖRD

Har...franska...prov...idag...

BASEBALL

Idag var jag på min första baseball match!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Vi åt mat där, jag tog korv med bröd, kändes amrekanskt liksom, den var enorm och gick knappt att äta, hah! Ann tog vitlöks pomme, galet mycket vitlöksmak! Mark tog fish and chips, den dtörsta jag sett i hela mitt liv, alla portionen var STORA! Alla som gick till matchen hade orangea kläder oftast SF giants tröjor, jag hade grönt... Det är en ganska seg sport ( hade otur ingen träffade bollen så det blev inget spel) Det som var roligast var när bollen hamna i publiken! Presis som man ser på film, alla vill ha den! Och det var också Kiss Cam, ahah, också precis som på film, alla som syntes i kameran gav varandra en puss, haha! Jätte stor arena, och himlen var rosa och det var två regnbågar som en perfekt halv cirkel runt planen, den ena var jätte stark och jätte fin! En person skulle slå på bollen och slog så hårt så hela raket gick sönder och flög i småbitar över stor del av plan. Den har de nån paus grej med yoga, haha,, jätte konstigt men rolig!

 
 
 

GRÅDAGEN

Åkte till Standford shopping center, köpte bara lite saker från body shop så min hud ska överleva, fick två body butter, en body skrub och shampoo för 30 dollar!!! Köpte en ny consiler också. Den största anledningen till att jag åkte dit var för att köpa en ryggsäck, som såklart var slut just där, åh. Men kollade runt och har hittat flera saker jag vill ha, vissa som jag planerar på att köpa snart och andra som jag har i baktanken hela tiden! Sen hämtade Cindy upp mig och vi åkte hem till dem! hade köpte te till dem efer som de älskar te och de blev jätte glada. Sen var det mat och det var så sjukt gott! Majsen är den godaste jag ätit i hela mitt liv, den var helt gudomlig!!!!!!!! Sen åkte jag hem, sprang lite, förfökte blogga men det gick inte...
Cindy i trädgården!
Jag i ett par fabulösa solglasögon!
Den fantastiska maten!
Nån typisk amrikansk riskaka!

GREEK FESTIVAL

Jag hängde inte med till kyrkan idag, hehe. Så jag sov ut och sen var det dags för grekisk festival! Känndes på vissa ställen som man var i grekland, speciellt när vi var och kollade på några gubbar som sjön, så gulliga! Sen åt ja några kalamariz ( bläckfisk) Hade så bra minnen från de från när jag var liten, men det här var inte alls lika goda :8 men det var någ var att det typ var snabbmats kalameriz.
 
 
 
 
 
 
 
 

RUN

Måste bara säga att det äger att springa här, det är helt platt så det är inte alls jobbigt idag sprang jag 7,5km utan problem, det är awesoem!!!

BBQ

Så idag var det rotary BBQ. Så vi skulle alla fem utbytesstudenter göra någon specallite för vårat land. Mark köpte köttbullar så jag fick inte göra dem själv, men jag skulle göra brunsås till. Köpte dock fel ingrediens i butiken så första blev katastrof och vi fick åka och köpa nya ingredienser... Jätte pinsamt, första gången jag ska laga mat och det blir så fel... inte ku! Men sen kom alla och alla var jätte trevliga och maten var sååååå GOD!!! Tejen från Spanien och killen från Brasielien var inte så jätte bra på engelska men ändå helt okej, tjejen från italien och tjejen från danmark var bra. Det bästa med såna här grejer är att man får sjut mycket beröm för i´sin engelska, haha. Känner mig bättre på engelska här borta än vad jag gör hemma, haha. Men det var jätte trevligt och vi ska träffa varandra nästa vecka också :)
 
 
 
 
 
 
 
 
 

AMERICAN DAY!!!!

Rent hälso mässigt har den här dagen varit katastro ( dock min första coca cola i USA) f!!!!! MEn som rubriken säger, en amerikans dag!!!När jag kommit hem hann jag inte med så mycket för jag vi skulle åka till Stanford football game!!!!!!! Men jag och Mark började med att äta på en suer amrikansk hamburge bar som funnits i ca 80 år!!! Där tog jag en hamburgare och cola... jag vet, haha. Det var jätte gott och mega amrikanskt så himla roligt!!! Sen kom Marks son Brien och vi tre åkte till machen, galet, finns bara ett ord, galet!!! Världens största arena typ 100 spelare i varje lag, orkestrar och alla i tröjer det var sjukt kul!!!!! Brien förklarade spelet för mig så jag inte var helt lost, hah. Det bästa var i pausen när det kom in små spelare typ 9 år på denna gigantiska arena för att spela, så gullia jag döörrr!!!!!! Stanford har ett träd som maskot... hahha!!!!!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

CINDY TIME

Efter skolan hämtade Cindy upp mig och hade med sig en jätte konstig dryck. Typ iste med mjölk och geleklumpar i, hahah, helt sjukt. Vi gick omkring i Palo Alto och bara pratade sen träffade vi Corinne på ett fik lite snabbt och sen strosade vi lite mer och sen gick vi till ett yogurt ställe. Det var jätte trevligt och jätte mysigt, de har en underbar familj! Och jag gav henne mer svenskt godis, ahha. De fick testa fruxo när jag bodde där och de älska det så nu gav jag dem zoo och pimpim! :D
 


 
 
Och mitt på en gata så var det tomatodlig...

Och alla bilder är snea....
 

SWEDISH FISH!

Började dagen med engelska ja, inte mer med det.
Sen var det hemkunskap, fattar inte hur man kan få bara smält ost att vara hälsosamt dock. Vi skulle fylla i varför det var en bra fruckost och vilken näring det gav och det är bara tortilla, massa smält ost och salsa.
Foto var nice tar några bilder, franska var nästa lektion, det värkar vara nått fel med shemat så jag vet inte om min klass kommer försvinna, hahah. en fattade inte riktigt eftersom hon sa det på franska....
 
Idag under lunchen smakade jag min första "svenska fisk" haha, komiskt att vi inte har de i Sverige!
 
Sen var det Artstudio, vi får ta vad vi vill och bara måla det är bästa lektionen!!!!
 
Till det roliga med dagen. Har aldrig känt mig så stolt över att vara svensk som jag gjorde idag på ekonomi lektionen. Vi pratade om vilket land som är lyckligast och typ alla skandinaviska länder var i topp 5 haha. Sjukt stolt och då nämnde han för alla att jag var en utbtesstudent från sverige och jag får svara å frågor om hur det är i sverige med sjukvård och allt möjlogt MEGA kul, eftersom det är det jag är intresserad av och det är alltid roligt att prata om det och dela med sig. Det är faktiskt mycket som är svenskt i ekonomi klassen, absolut vodka ( nämdes för reklam i sex and the city) Nordströms, ikea alltmöjligt är mega stolt över sverige, ahha!
 
 

RSS 2.0