VÄDRET

Ville bara vissa detta för skojs skull!
 

TRADER JOE'S

Detta är mataffären som många handlar på. Jag hade förväntat mig mat affärer att se annolunda ut, mer som svenska, lite mer morderna. Men så här ser de i alla fall ut, fick choken första gången men nu har jag vant mig. Alltid roligt att se nya saker som man inte hade förväntat sig att de skulle va såå annolunda!
 



SKOLAN

Kan bara nämna lite lätt att jag åkte jaguar till skolan idag, ingen big deal liksom!
 
Var på starbucks idag igen, är så dagar vi börjar sen, blir dock jätte kissnödig, hahah.
Blockdag idag igen. Gillar block-dagar! Först hemkunskap, vi gjorde tortilla med ost i....
Sen var det dags för franska, hade förberätt mig på det värsta va det värst, men det var helt okej.
Ekonomi, alltid roligt!!!
 
HAndlade usb minne och minneskort till min fotoklass idag också.
 
Ville ta en bild på mig med min starbucks kopp idag för den matchade mitt klädval! :D



POLITIK

Om man vill se lite om hur amrikanska politik är kan jag rekomendera denna film. Ganska sjukt om man frågar mig...
 
http://www.youtube.com/watch?v=16VbryCejyA
 
Sök på youtube republican convention 2012 marco!
 
http://youtu.be/16VbryCejyA
 
Japp, det är jag som försöker fatta hur man laddar upp ett filmklipp på en blogg om ni undrar över alla olika texter överallt...

PAUL RYAN

Idag ahr jag kollat på replubikansernas congress, väldigt intressant att se! För det första är det mer som att kolla på en konsert. Folk i usa hattar, folk som jublar och har skyltar i en stor arena. Sen pratar de mest skit om obama, pratar lite om sig själva. Att man går i kyrkan nämns hela tiden och i slutet av varje tal säger det; God bless you and God bless America! Amrikansk politik är verkligen annolunda. Lyssnade på Paul Ryan, trodde han skulle vara jätte bra talare efter som det pratas så mycket om honom nu, men jag var besviken, i början i alla fall sen vart han bättre på att prata. Alla är väldigt öppna om sitt privat liv hela tiden, och allt de har varit med om, nästan lite för mycket enligt mig. ( detta är bland många amrikaner, har haft 3 lärare som berättat deras livs historer, galet, känns kontsigt)

UDDA SPISAR

Jo, har märkt att "normala" spisar inte finns här, de har varken de nya morderna eller de gamla vanliga utan de har helt annolunda. Ingen har te kokare, alla kokar vattnet på spisar det är det lilla som är så roligt att se!

STARBUCKS

Idag var första gången här i Amerika som jag tog en kaffe på starbuck. En liten, som räcker gott och väl kostade 1,6 dollar ungäfär 12 kr, sjukt billigt!!!! Var på starbuck eftersom skolan började 9:20 men mark hade ett möte och var tvungen att köra mig en timme tidigare så jag valde att spendera den tiden på starbucks med kaffe och plugga ekonomi. ( bilden är dålig jag vet, men ville inte göra bort mig för alla bilar,hahah)
 
Sen gick jag till skolan, alltid kul att gå, amrikaner går ALDRIG! När jag skulle över en väg var det vanliga gå ljus men även en röst som sa att det var okej att gå över gatan nu, hahah. Sen gick jag på trottoaren och helt plötsligt tog den slut så man var tvungen att korsa gatan och gå på andra sidan, sjukt konstigt!
 
Ska bara säga att onsdagar är helt underbara! jag börjar 9:20 och slutar 3:15 jag har långa lektioner och mina ämnen är engeslska, foto och bild, hahha ÄÄÄLLLSSSKKKAAARRR ONSDAGAR!!!!!!!
Gjorde även en interjuv med skoltidningen idag, de klassiska frågorna, vad gillar du här, vart kommer du ifrån och vad saknar du. MEn det var roligt och tjejerna var jätte trevliga.
 
Sen åkte jag hem simmade och sen var det dags för mat och efter maten fick jag BÄÄÄRR, älskar bär! Blåbär och hallon, sjukt gott. Men jag som är van vid att äta handpluckade bär känns det här så fake, för det är enorma och helt perfeckta!
 

VARFÖR BYTA FAMILJER

Anledningen till att jag byter så mycket är så att jag har tre familjer jag ska bo i eftersom det är så när man åker med rotary, för att man ska träffa mer folk och se hur andra familjer lever. Att jag bodde en vecka i en annan familj ( Keer) var för att min värdfamilj åkte upp till oregon för att träffa några vänner.
 
Blir glad för alla kommentarer :)

DAGEN

Skola idag som vanligt. Började dagen med engelska och tjejen jag brukar jobba med är sinnes sjukt kort, typ halva mig, tror att hon fortfarande sitter ner när hon står, känner mig som en jätte,hahah.
 
Sen hade jag hemkunskap och det är så himla roligt att se skillnader mella ämnen. I sverige får vi lära oss om ekologisk mat och vad varje köp gör för skillnad för folk, planera och laga nyttig mat, inte mer med det det är det vi lär oss. Här därimot så gör vi bara saker med ost och det är fagörade för vår framtid att mäta osten rätt och om vi inte tvättar händerna hela tiden kan vi förgifta en hel nation, hahah.
 
HAde foto idag istllet för matte.... men det känns bra kommer nog bli riktigt kul.
 
Franska, helt galet vi var i aulan under lektionen och det var bara 20 min innan vi slutade och det kändes som en evighet!
 
Lunch, köpte pastrami för det såg gott ut, men det är nästan som salami och jag gillar inte salami. Det smakar inte riktigt så men det luktar  allafall så och hela min väska stinker och jag måste äta upp hela paketet, varför tog jag inte bara ryggbiff?
 
Artstudio, bästa lektionen, alltid super kuloch nu har jag börjat med mitt projekt om de fem sinnerna!
 
Ekomimi, det är intressant och roligt men nya läxor konstant om inte läxa prov, hahha. Har mitt första test på torsdag :/
 
Ska bli interjuvad av skoltidningen imorgon, ingår väl som utbytesstudent, haha.
 
Sen åkte jag hem och sprang ( sinnes sjukt varmt idag och ja mamma och mormor, jag har solkräm) Upptäkte då att jag bara har springkläder för dåligt väder, hahah. Så måste köpa mig springkläder för varmt väder. Alla i corss country är sjukt fit så jag måste träna upp mig :S Alla är smala här det är sjukt! Sen tog jag en liten simtur.
 
Vi åt middag på en pizzeria, jätte goda pizzor, men mark klagar på allt. Tyckte lite synd om servitören för ingenting var bra...

DAGEN

Japp, finns inte så där mega mycket att säga. Dagen var som en vanlig skoldag, bytte matten igen, haha. Det är inte samma matte som hemma så det finns ingen anledning för mig att ta den bara för att "komma ihåg" så jag har foto istället :D Art studio idag var roligt, vi skulle diskutera och då fick man lära känna varandra mer. Hemkunskapsläraren älskar mig, hahah!
 
Alla kommenterar mina skor, altså helt vanliga converse, det är inte vanligt här borta. Haha, och det är den vanligaste skon i Sverige, se vilken skillnad. Och alla har sett "The girl with the dragon tatoo" alla!

BÄSTA ANN

Ann är så himla söt :) Och idag fixade hon te till mig i engen ta kanna och och kopp i jätte mysigt motiv!
 

TVÄTT-SÖNDAG

Idag har jag tvättat massa, och har ännu mer kvar, haha. Ska plugga lite sen också... åhh

KYRKAN

Var i kyrkan idag, var inget speciellt direkt. Liten kyrka och morden, själv föredrar jag gamla kyrko. Inte överdrivet lång men folk här är värkligen religiösa och vi ber till gud innan maten varje dag.. men efteråt så var det fika och jag fick kaffe :D yeyy!!!! Men inte mycket mer att säga direkt.

TONFISK

Hahah, fick ett mail från mormor och morfar att jag absolut inte ska äta mer penut jelly sandwich, hahah. Och jag lovar att det ska jag inte, jag äter till lunch ( när jag är hemma) Tonfisk mackor, med lite majonäs, hahah. Mormor du behöver inte vara orolig, folk här är nyttiga och det är sallad varje dag!

LÖRDAG

Så idag vaknade jag kl 12:30, haha, nu får Flegels veta hur det är att ha en tonåring hemma!
Sen simmade jag lite i poolen och pluggade utom hus. Stört mycket läxor och jag går de chill klasserna :S
Men nu till det roliga under min dag! Erika och de hämtade upp mig och vi åkte till ett ställe i palo alto där det var open mic! Det var sjukt mysig, helt galet. Det var som en scen med träd på sidorna med lapor på, en stor brasa i mitten och ställen att sitta på runt om. De hade köpt massa marschmellows och oreos och allt möjligt och det var bara och ta. Dock var brasan så långt bort så man inte nådde med sin marschmellow så jag har bara testat fake shmors... vet ej hur man stavar... Vilket vi hade väldigt rolig åt. Sen sjön Erika och Nicole och Ross spelade gitarr, det var utan tvekan de bästa av alla. Stört bra, skojjar inte och allting var så mysigt och perfect!!! Sen åkte vi till Yogurtland och gjorde våra egna frozen yogurt, gott och trevligt men kunde bara vara där i typ 10min för jag var tvungen att va hemma vid 11 :( Och imorgon ska jag till kyrkan med min värdfamilj och det ska bli intressant.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Åhh, att jag inte fattar hur man ska rätta till bilderna...
och alla bilder är jätte dåliga men kamran ville inte fokusera idag bara.

MIDDAG MED VÄRDFAMILJ 3 OCH 4:A!

Så idag var det middag hemma hos Austin-Kings familj tillsammans med familjen Eason. Alla var jätte trevliga och det var jätte roligt. Alla pratade och var allmänt underbara. Maten var suvärän, pasta med basilika och tomater, fruk och hembakat bröd. Tydligen älskar pappan A-K att baka bröd vilket är toppen för det gör jag med! Min nya värd-syster verkar super också trevlig och rolig och hon gör också gross country så hon ksa presentera mig för coathen för sen måste jag fylla i en miljon papper innan jag kan börja. När det var dags för efterrätt kom familjen Keer också och alla bara prata och stämningen var på topp! Och först nu förstår jag hur mycket jag uppskatar en kopp kaffe efter maten. För här dricker man bara kaffe på morgonen aldrig annars men nu fick jag kaffe och det var såååå otroligt gotttttt, blir väl extra gott bara för jag inte haft det på ett tag också. Men det var väldigt roligt avslappnat och trevligt. Sen ringde mark och sa att han ville att jag skulle komma hem :( Så vi åkte till Keers hem för att hämta mina saker, säga hejdå ( äen då jag kommer va där ganska mycket tror jag, haha, typ bryta mig in i huset och plugga och prata med alla och dricka deras goda te, haha) OCh säga hejdå till min sovloft, bästa sovloftet EVER! Sen körde Adrian mig hem och missade avfarten tre gånger -_- Men det är mörkt och svårt så det är förståligt, haha. Nu ska jag sova och sova länge, sen imorgon är det  dags att plugga, yeey.....
 
 
 
 
 

KALENDER

Fick världens finaste kalender idag i skolan, jätte smidig och sjukt fin!!!!
 

Konst

Corinne göra jätte fina böcker mm, sjukt rolig och snäll också :D

PEANUT BUTTER JELLY SANDWICH

 Hade min första riktigt amrikanska skollunch idag, trode jag skulle tycka det var vidrigt men det var helt okej, ganska gott, inte överdrivett gott men gott. Ska dock inte ha det så mycket, hahah, inte det nyttigaste att ha till lunch,haha.

TAKE OUT

Min första amerikan take out. Thai food, super gott och de var roligt att de bästämde för annars hade jag tagit saker jag kände igen nu fick jag testa annat och det var jätte gott!

ANDRA DAGEN

Har inte mega mycket att säga om andra dagen, direkt utom att jag ska byta matten mot nån annan matte om det går. Har inte gjort nått av de vi ska göra och får ingen förklaring, sååå det blir nått annat.
 
Lunchen konsigt, haha. Man sitter på bänkar eller det finns några bord, men mästadels på gräset. Man tar med sig egen lunch vissa har i bruna papperspåsar men de fläsa har mer mordärna lösningar. Alla springer omkring och byter folk att prata med, det är ganska kul att se för det känns som man klivit in i en Amrikansk film, haha.
 
Ekonomi är mega kul och läraren är super!!!!!!!

STUDY

Det har bara gått en dag och vi har redan massa läxor -_-
Matte, Economics, art och fanska, serri, det är as mycket,hahah.

FOROZEN YOGURT

Hade min första frozen yogurt idag efter skolan med Cindy. Mega gott och roligt :D
 
 
Min yogurt!!!
 
Cindy älskar dem, de smakar mjöl fast i gummi form. Mega konstig!
 

FÖRSA DAGEN I SKOLAN!

Idag var första dan i skolan!!!! Börjar bra tider varje dag, antingen 8:45 eller (gissar) 9:30. Så det började med att jag o Erika åkte dit för att hämta våra scheman. Sen började skolan och alla har olika klasser så man är ensam. Det är väldigt lätt att hitta här så det är skönt i allafall.
 
Lektioner:
 
Period 01: Engelska. Läraren är toppen, eller verkar så i allafall. Rolig men ändå seriös. Idag var bara en "lära känna, presentations dag" Men jag tror det kan bli kul. Så vi gjorde inte speciellt mycket. Men hon verkar bra och det kan bli intressant.
 
Det är så himla komiskt för lärarna håller verklgen på att prata ända till klockan ringer och då bara slutar de även om det liksom är mitt uppe i en mening. Sen springer man för att ta sig till nästa klassrum för att ha neästa lektion och alla gör det samtidigt så det är sjukt mycket folk. Det går 2000 personer på M-A så det är skillnad från Degeer.
 
Period 02: Sen var det dags för Foods and nutrion. Läraren var sträng och bablade på men sen kom det upp en fråga och då kom det fram till att jag var en utbytesstuden och hon vart sååå trevlig mot mig, haha, jätte komiskt. Det var också roligt för jag hörde hur ett gäng bettade om vart jag kom ifrån och när det kom fram att jag var från verke kunde jag se hur de gjorde " yes vi hade rätt" grej.
 
Period 03: Matte. Mitt matte lärare är djup och poetisk. Han börjar med att dela ut citat från poeter i klassen. Sen förklarar han att han inte är matte lärare för att han gillar matte utan för han vill hjälpa oss som individer med problem i livet. Han sa att vi inte kommer använda den här matten i vårat vardaglia liv men vi löser problem i matte och man måste lösa problem i livet och hantera det som man gör med matte tal, man delar upp talet och diskuterar och om det inte unkar slutar man inte utan man försöker till det funkar. nu när jag skriver det låter man som en fantastik fin och bra människan, det är han säkert också. Men under själva matte lektionen fattade jag inte ett dugg, men nu i efterhand förstår jag vad man säger. Han förklarar inte bra utan bara kör på och säger till och med att vi inte kommer fatta vart siffrorna kommer ifrån men sen förklarar han inte. Han kanbli intressant att ha.
 
Period 04: Franka. Hatar franka tar det bara för att jag inte ska faila kursen när jag kommer tillbaka till Sverige och måste läsa franska igen. Men hon verkar bra.
 
Period 05: Art studio. Bästa läraren, för det första heter han LeClaire och ser presis ut som en konstnär. Verkar allmänt trevlig och snäll och duktig. Dock pratar han hela tiden om hur svår den här klassen är, och jag går bara den för att de andra konst klasserna inte matchade mitt schema.... Och vi har redan fått läxa, 12 schetsher, inspererade av de mänskliga sinnerna. Det är jätte kul men det är så mycket!!
 
Period 06: Economics. Det kommer bli en rolig klass. Verkar vara roligt folk. Läraren är suvären. Morden, rolig och relevant. Kommer älska de lektionerna! Har mycket med politik att göra med, nu när det är val så jag ser värkligen fram mot det!
 
Ska börja Cross Contry men jag måste fylla i typ 1000000 papper först och jag måste då vänta till Mark kommer hem...
Det är läxor typ varje dag i varje ämne...
Bökerna är enorma!
 
 
 
 
 
Bilder från en annan dag, och om ni undrar varför jag har så varma kläder är för att jag var i San Francciso tidigare den dan och där är det inte lika varmt.
 
 
 
 
 

AMERIKANSK FRUKOST

Idag var första dan i skolan och Cindy gjorde pankakor till frukost. Det var jätte goda med banan och lönsirap. Sen hade fick jag testa vegitarisk bacon, smakade bra men med konsistensen och så blev det bara konstigt, haha. Sen var Cindy så rolig och gjorde "happy face" av banan och bacon. Haha.
 
 

FAMILJEN KEER

Igår kväll hade jag mysig middag med hela familjen Keer. Jätte trevligt, gott och roligt. Visade bilder ifrån Sverige och bara bablade på. Sen drack vi alla te och bara prata, alla i den här familjen är så toppen bra!
 
 
Jag vet inte riktigt hur jag ska vända på bilderna...än. Men det här är i allafall Dolly deras söta hund!

EN LITEN GUBBE

Ska bara ägna ett litet inlägg åt Mark's pappa. Han är den sötaste lilla guben jag träffat på i hela mitt liv. han är 95 år och så frisk så det är sjukt. han kör bil pratar hea tiden, kan tyska och ryska och har barnbarnbarn! Han har också världens stil ( kanske inte på den här bilden) För när han var över på midag när jag var hos familjen Flegel så hade han sån fin skjorta, byxor och en sån fin hatt också. Så himla gullig och trevlig!

MIDDAG

Sen var det dags att äta och då var var vi hemma hos Erika. Jag var förtfarande sjukt mätt efter min hamburgare men jag tog lite och det var jätte gott. Det är faktsikt jätte bra mat här, nyttig också! Nästan alla är dessutom vältränade och smala. Men när vi satt där och åt så tog Ross upp gitarren och Erika började sjunga. Så himla mysigt och de är så himla begåvade!!!

MENI-PEDI

Har absolut ingen anning om hur man ska stava men ni får väl gissa er fram till vad överskriften är, haha. Men vi åkte i allafall till ett ställe där man fixar sina naglar igår. DEt göra man inte varje dag men typ vid speciella tillfällen, som nu, börja skolan. Det var så himla kul, välhja färg, fotspa typ, alla pratade och det var jätte kul. Kändes sjukt amerikanskt också, vi var där i typ 2h hahha.
 
 
 
 

MIN FÖRSTA AMERIKANSKA HAMBURGARE!

Så igår åkte jag med Erikas vänner till en galleria, jag vet att jag kommer bli pank. Shoppade på amerikanska butiker och jag älskar stället. men det är lite irriterande för att de lägger på skatt efter, altså när man står i kassan så man vet aldrig vad man ska betala. Sen åkte vi till ett hamburgeställe där man fick bygga sin egen burgare. Min var super god och det var en kul grej. Plus att ALLT var såååå amrikanskt! För det första så åker vi en bli fem tjejer som är 17 och de får köra, de pratar konstant och när de sätter å radion spelas high school musical, vilket de försej bytte snabbt, men det var rolig liksom!
 
 
 
 
 
 
 
 
 

NY FAMLIJ

Så igår flyttade jag till familjen Keer. De är så otroligt snälla, de har en dotter i samma ålder som jag och Mamman är underbar. Jag ska bara bo hät i en vecka dock. Men det är roligt att bo här coh jag har nära till skolan och de har jätte söta mini bannaner!!!

TEA TIME

Fikade med Adrian ( tidigare utbytesstudent i Sverige) Jätte trevligt! Vi var på Tea time och tog de och scones. Mitt te jag tog var rosa, med andra ord helt underbart! Sen gick vi omkring i Palo Alto eller nått sånt hette staden och sedan svängde vi förbi Stanford och Standfors shopping vlket var helt fantastiskt. Hade inte tid att gå in i några buktiker så kollae bara, men jag vet att det där stället kommer göra mig pank, hahah!
 

DET FANTASKTISKA HUSET!!!

Här kommer lite bilder på huset, det är galet fint eftersom Mark har en indrednings butik och jobbar med inrednings design. komiskt med tanke på att det är mitt drömyrke, haha.
 
 
Det otroligt fina köket!

Vardagsrummet.
 
 
Här är det mer formella vardagsrummet så här är man aldrig...
 
Trappuppgånegn från stora ingånen, som man aldrig går igenom :)
 
Detta rum påminner mig om gamla biblioteket på Degeer!

MARK FLEGEL'S TOUR THROUGH SAN FRANCISCO

Idag morse hälsade jag på min nya värd familj som jag ska bo med nästa vecka för att sedan komma tillbaka till den jag är i nu. De verka hur trevliga som helst, mamman är helt underbar och de har en dotter som också är senior så jag har nån att gå till skolan med, hitta rätt...haha.
 
Dagen fortsatte och när klockan blev runt 13 så åkte jag och Mark på en lite bil tur genom vissa delar av San Francisco!!!!Vi började turen med att åka upp till twin pics, där man kan se hela staden. Det blåste nått enormt så jag såg inte så mycket i alla fall, haha, hade hår för ögonen konstant.
 
 
Staden är helt underbar, det är en storstad men det märks liksom inte. Det är classiska San Francisco hus överallt och de är sååå himla fina. Alla är i sin egen stil och egna färh och massa träd och kullar, det är så fint så man smäller av på många ställen. Världens park har de också med gigantiska träd.
 
 
Sen åkte vi till Ocean Beach och Cliff House. En helt enorm strand precis i staden. Super fint!
 
 
 
Och det är väl bara i San Francisco som man hittar en klonsoldat från Starwars på stranden!

Det vita som man kan se på klipporna ute i vattnet kommer enbart från fågelbajs om ni undra...
 
 
Åkete runt lite mera, såg the museum of art mitt på ett berg med utsikt över hela staden och vattnet. Byggt i Franks stil och mycket fint, dit vill jag! På vägen ner kunde man se golden gate bridge och fantastiskt landskap!
 
 
 
Sen åkte vi upp och nr för alla bakar, en del är galet brant, men det är så mysigt här så jag dör.
Dagen slutade i allafall med att simma i poolen och äta gott!
 
 
 
 

VÄGEN TILL SAN FRANCISCO

Var i San Francisco i typ 10 min idag, för min värd-pappa skulle spela in en radio reklam. Vägen dit var rolig, det är så mycket roligare att åka bil här!!! Det är alltid 5 filigt och landskapet runt om är så himla vackert.
De har en speciell radio kanal med bara elvislåtar..
En jätte liten söt vatten flaska, jätte gullig!
 

MITT RUM

Jag har precis gjort mig hemmastad i rummet och det känns jätte bra, och jätte lyxigt :D
 
 
 Mitt egna badrum, mamma och pappa, det vill jag ha när jag kommer hem, hahah
 Och vi får inte glömma det bästa av allt, min fantastiska garderob!

RESAN

Lite sent att skriva om resan nu, men jag vill ändå göra edt eftersom det är kul att kolla tillbaka och läsa sen.

I allafall, det var toppen att resa i en lite större grupp man blev genast super social och man skaffar nya vänner
Sen får jag inte glömma att nämna att på planet från Chicago till San Francisco drack hon bredvid oss tomat läsk, någontig jag ser fram imot att testa!!!


Under alla de timmar som vi spenderade tillsammans hade man mycket att prata om, men inget gick upp mot den fantastiska MAGVÄSKAN!!!

Vet inte mer vad jag ska skriva, är ingen skrivare av mig och ingen bloggare men det blir bättre och jag gissar att de flästa av er känner mig och vet hur jag skriver, hehe.
 
Och sen kommer en bild på mig och Sofia Boman, en trevlig prick det, och bilden är tagen av Sara. Deras bloggar kan ni också läsa!
 
www.bbomans.blogg.se
www.oneyearinsc.blogg.se



Välkommen till min nya blogg!

Mitt första inlägg.


RSS 2.0